Kolik?

Leon måste ha fått kolik. Han höll oss vakna hela natten inatt med skrik och gnäll. Han blir tyst när man lägger honom till bröstet. (Det enda bröstet jag kunde amma ifrån) Men såfort man inte ammar så börjar han skrika eller åla sig.
Vi har använt minifom nu i 2-3 dagar och det har bara blivit värre tycker jag.
Kan dom få MER ont av minifom undrar man ju då...?

Nu ikväll har han varit otröstlig mer eller mindre. Ingenting har hjälpt. Han har även bajsat lite dåligt under dagen. Så jag bestämde mig för att prova pysventilen vi har.
Med en gång kom det ut en liten pöl av löst bajs och ett par fisar. Direkt efter var han lugn en stund. Men sen började han skrika igen och smackar och söker efter bröstet som om han var hungrig. Och det trots att han fick mat bara 40 minuter tidigare.
VAD är fel?? Nu provar vi lite ersättning som komplement, för brösten är ju typ tömda precis.

Blir smått galen av det här! Det gör verkligen ont i hjärtat på en när han skriker så han nästan blir blå i ansiktet! Man vill bara kunna hjälpa honom!

Någon som har några tips?

Johanna - Mamma till Lilly, född i v.35
2012-12-31 @ 00:02:38
URL: http://johannaastenvall.blogg.se

Vi har EXAKT samma problem här hemma. Minifom hjälpte inte alls och jag kände också att det blev nästan värre med det. pysventilen använder vi också då och då, en himla bra sak!
Det enda som hjälper här hemma är att ligga vid bröstet, gärna hela kvällen och natten..

Svar: Ja fy det är inte lätt! Man tycker ju så synd om dom när man ser att dom har så ont... :( hoppas er lilla tjej blir bättre i magen snart!
Josephine

Karin
2012-12-31 @ 04:50:17
URL: http://www.mintrollunge.wordpress.com

Ja vet man blir smått galen! MEN det kommer gå över så ta de bara lungt! Bebisar har vissa "snuttar" perioder då dom bara vill amma å amma å amma å då får man snällt sätta sig ner å låta dom få som dom vill.
Försök att ställa in dig på att i några dar till kommer de bli massa amma. Ta för givet att du inte kommer göra annat en att amma mycke i några dar, så blir de inte heller lika jobbigt.
Tänk att detta är något han behöver just nu.

Ibland blir dom lite mammiga, dom behöver liksom tanka kärlek å närhet! Ja tror oxå att när de gör ont i magen så vill dom göra de dom mår bäst av, amma. När de gör vill dom ha närhet å känna sig trygga å så tror ja att värmen från din kropp känns skönt för en ond mage, som en värmekudde :)

Ja tror absolut inte du behöver ge ersättning, han snuttar nog inte för att han är hungrig utan för att få närhet, å sen kan de oxå vara så att han håller på att snutta ugång ditt bröst. De är ju så att bebisen "berättar " för bröstet hur mycke han behöver, å eftersom du bara ammat på ett bröst så snuttar han nu extra mycke på de så att de ska producera mat för två :) omndu hänger me. I perioder, när dom har såna här snuttdagar brukar ja ge dom båda brösten. Ibland behöver de.

Så amma på, ge mycke närhet, se till att han får rapa ordentligt å vyssa vyssa vyssa, bära å gosa. De är snart över :)

Svar: Ja det är nog så som du säger. Bara att kämpa på! :P
Josephine

Simone
2012-12-31 @ 09:55:26
URL: http://mammamone.blogg.se

Vår dotter blev sämre av miniform och enl vår bvc sköterska funkar de inte på alla. Vi fick tipset att bära henne med magen mot vår underarm så benen hängde fritt i luften. Förstår du hur jag menar? Håll armen mot magen och lägg bebis med magen på underarmen så ena sidan av bebis är mot din mage. Så fick vi bära runt Saga många timmar när hon var som värst. Annars att ha något varmt mot magen, vi använde en nalle som har frön i sig som man kan värma i micron. Värmde så att den var ljummen och la brevid henne. Funkade okej tills hon blev för varm och hysterisk pga det istället. Bebis ammar olika mycket i perioder. Lägg honom till bröstet när han vill ha så ökar mjölkproduktionen i takt med att han behöver mer. Det tar någon dag men sedan har produktionen ökat. Vissa dagar gör man inget annat än att amma och andra dagar är det lugnare. Det funkade även gansk bra att lägga Saga i sin vagn och köra den över en tröskel, det funkar fortfarande när hon har svårt att somna. Hoppas han mår bättre snart och att ni kan få vila lite. Kramar och gott nytt år!

Svar: Tack för tipsen! Ska absolut prova! :)
Josephine

E
2012-12-31 @ 21:13:03
URL: http://dontholdyourbreath.blogg.se/

Vi har lite av samma problem här hemma. Tror dock inte det är kolik eller hoppas inte det är det. Det blir nog bättre snart ska ni se. Kram!

Svar: Ja vi får hoppas det! :)
Josephine




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0