Vecka 16

Barnet
Fostret är nu en liten minibebis som du skulle kunna hålla i en hand. Navelsträngens fäste flyttar ned på barnets mage för att hamna på rätt plats. Fingrar och tår är tydliga.
Barnmorskan kan höra hjärtljud med hjälp av en slags ljudförstärkare som kallas dopthone.

Mamma
En del börjar känna sparkar redan nu, men det kan också dröja flera veckor till. De känns som ett sprattlande grodyngel och kan lätt blandas ihop med gaser och tarmrörelser. Stanna upp och känn efter och lär känna barnets rörelser. De blir mer och mer tydliga. Din kropp fortsätter växa och midjan försvinner mer och mer. Ditt hjärta pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan göra att du lätt blir andfådd. Vill du gå en förberedelsekurs inför förlossningen, är det dags att anmäla sig nu.
 
Jag
Börjar må ganska så bra. Förutom en del känningar av Ischias och värk i nedre delen av magen så är det ganska så lugnt.
Tycker mig känna att jag har börjat få sammandragningar. För rätt vad det är så spänner det till i magen. Det gör inte ont utan känns med lite lustigt...
Rörelser känner jag sedan ett par veckor. Men de är mest som sprattel och pirrningar än som riktiga än sparkar såklart. Men mysigt är det i alla fall! =)
Lyssnade på bebisens hjärtljud häromdagen med en hjärtljudsmonitor jag köpte förra graviditeten. Och det var inga problem att hitta dem. <3.
RSS 2.0